» Монтаж Монтаж гіпсовых 3д панелей в Києві| Цена за 1м2 | Sagrado

Монтаж

Монтаж гіпсових 3D панелей

Після того, як ви придбали гіпсові 3д панелі, Вам належить здійснити їх монтаж на стіну. Тут ви можете, звернутися до спеціалізованої фірми, яка Вам їх змонтує, або зробити це самостійно, при цьому заощадити на установці. А ми допоможемо Вам у цьому та розпишемо поетапний монтаж гіпсових 3д панелей.

Для початку підготуємо інструмент, який Вам необхідний:

  1. Рівень (лазерний чи водяний).
  2. Рулетка.
  3. Будівельний шпатель (зубчастий чи звичайний).
  4. Дрібнозернистий наждачний папір.
  5. Будівельна ножівка з дрібним зубом.
  6. Емність для замішування гіпсового клею.
  7. Клей на гіпсовій основі (рекомендуємо Knauf Perflix).
  8. Фінішна шпаклівка для затирання швів.
  9. Фарба водоемульсійна, акрилова або латексна.
  10. Валик, пензель або фарбопульти.
  • Підготовляємо стінові панелі

Перед монтажем рекомендуємо розкласти кілька 3Д панелей на підлозі, змоделювавши майбутній малюнок, щоб надалі слідувати правильній послідовності установки. А також дати їм акліматизуватися в тому приміщенні, де вони монтуватимуться.

  • Готуємо стіни

Перед тим, як приступити до монтажу, потрібно підготувати стіну, а для цього її знадобиться добре вирівняти. Якщо на стіні присутні нерівності більше 5 мм, їх потрібно прибрати за допомогою будь-якої гіпсової шпаклівки. Далі стіну ґрунтуємо і чекаємо, поки вона добре просохне. Стіна повинна бути рівною, чистою та сухою.

  • Приступаємо до встановлення

За допомогою рівня проведіть рівні лінії по горизонталі та вертикалі. На цьому етапі слід врахувати наявність плінтуса. Якщо плінтуса ще немає, ми рекомендуємо змоделювати його з простого дерев’яного бруска, такої ж висоти, як і плінтус і закріпити його на стіні. У такому разі брусок на деякий час замінить плінтус і дасть опору першому ряду панелей. Надалі після повністю завершеного монтажу брусок можна буде витягти і на його місце поставити передбачений плінтус. А якщо при виборі бруска врахувати його ширину, його можна залишити на закріпленому місці змонтувавши плінтус прямо до нього.

* * Рекомендація: Гіпсові 3д панелі краще не монтувати впритул до підлоги, крім плінтуса. З точки зору практичності при вологому прибиранні та щоб уникнути випадкових відколів та пошкоджень малюнка виробу.

Потім замішайте клей і за допомогою шпателя нанесіть його на внутрішній бік панелі. Прикладаючи панель до стіни, дотримуйтесь нанесеної на ній розмітки і сильно притисніть. Продовжуйте встановлення наступної плити, слідуючи проведеній лінії по горизонталі, поєднуючи малюнок на них. При стиковці гіпсових плит слідкуйте за малюнком і намагайтеся мінімізувати шви.

Таким чином, встановивши перший ряд, дочекайтеся, поки клей висохне, і продовжуйте монтувати наступні панелі, згідно з встановленим розмірам та малюнку. Якщо розмір стіни, що залишився, відведеної під монтаж менше габаритів самої панелі? Не лякайтесь! Обрізати потрібний розмір від неї Ви зможете за допомогою ножівки. Монтуючи панелі в кутах, за допомогою тієї ж ножівки попередньо зріжте торці під кутом 45*. Це допоможе уникнути різкого перепаду малюнка.

  • Затираємо шви

Після встановлення панелей, слід затерти шви між ними шпаклівкою.
Робити це краще силіконовим шпателем. Наступним етапом йде затирання швів дрібнозернистим наждачним папером. Увага! Фінішне затирання швів повинно відбуватися після того, як шпаклівка повністю висохне.

  • Фарбуємо

Перед фарбуванням, м’якою щіткою позбавляємося від гіпсового пилу на швах і на панелях, після чого наносимо шар грунтовки, щоб фарба менше вбиралася в гіпс. Фарбуємо гіпсові плити за допомогою валика, щітки або фарбопульта. Їх необхідно фарбувати у два шари. Другий шар необхідно наносити після того, як перший шар максимально висох. При необхідності розкриваємо лаком на водяній основі. Фарбу використовуємо водоемульсійну, латексну або акрилову.

*Рекомендація: Фінішне затирання швів і фарбування панелей другим шаром виробляємо з таким же освітленням, при якому вони будуть експлуатуватися!

Варто пам’ятати, що декоративні 3д панелі, як будь-які рельєфні предмети декору, краще проявляють свій 3Д ефект у комбінуванні з декоративним освітленням.

* Рекомендація: Якщо прочитавши цю інструкцію, у Вас залишилися сумніви щодо самостійного монтажу, рекомендуємо звернутися до фахівців.